Karin Larssons barndom

I augusti månad år 1849 flyttade Adolf Bergöö till Örebro. Tio år senare skulle han bli pappa till Karin, som i sin tur skulle utbilda sig till konstnär och en dag gifta sig med konstnärs­kollegan Carl Larsson. Tillsammans skapade sedan Karin och Carl ett av världens mest kända konstnärs­hem, Lilla Hyttnäs, numera Carl Larsson-gården i Sundborn.
Men det var inget som Adolf ens anade när han anlände till Örebro för att bli medhjälpare åt sin kusin Conrad Bergöö. Inte kunde han heller veta att han inom tio år, tillsammans med järnhandlaren Michael Alfort, skulle bygga ett hus på Stortorget i Örebro, lagom till att flytta in i när Karin föddes.

Så börjar en ny bok: ”Karin Larssons barndom – en berättelse om Karins familj” av Curt Fröberg.

Fortsättningsvis handlar boken om Karins föräldrar, syskon, släkt och vänner i Örebro samt om flytten till Hallsberg. Och tack vare brev från Adolf till sin pappa och brev från Karins mamma Hilda till Adolf så kan vi även få lite insikt om barnet Karin. Till exempel om hur det var den där dagen Karin föddes.

En bok om framgångar, glädje och sorg. Om Adolf Bergöös företag och husbygge  i Örebro och om flytten till Hallsberg.

Boken kommer att säljas av
Karinföreningen på Bergöövåningen i sommar.
Öppettider:
28 juni – 14 augusti, tis-sön, 10.00-17.00

Har du inte möjlighet att besöka Bergöövåningen kan boken beställas av förlaget BoD, HÄR.
Eller i annan nätbokhandel eller kanske i din lokala bokhandel.

Nedan kan du se boken och även läsa några sidor på prov.