Fel i Wikipedia

Det står felaktigheter i Wikipedias sida om Karin Larsson

Wikipedias sida om Karin Larsson kan läsas HÄR

Att det ibland finns felaktigheter på Wikipedia har vi kanske märkt och tanken är att den som vet ska kunna ändra och lägga till, men jag finner det svårt. Därför några rader här om  några felaktighetar på sidan om Karin Larsson.
Jag har försökt göra några ändringar på Wikipediasidan, men de har inte blivit antagna och jag vet inte hur man går vidare med det. Jag vore tacksam om någon kan hjälpa till med det.

Det är 3 felaktigheter jag vill ändra:

1. På Wikipedias sida om Karin står att: "Karin Bergöö föddes i Örebro och växte upp i Bergööska huset i Hallsberg…" Det är inte riktigt. På samma sida om Karin står att huset uppfördes på 1880-talet och via en länk till en sida om Bergööska huset får vi veta att det ritades av Ferdinand Boberg.
Ferdinand Boberg var fem år då Karin flyttade till Hallsberg. Han fick uppdraget att rita huset 1884 då var Karin gift. När Bergööska huset stod klart 1889 var Karin 30 år, gift med Carl Larsson och hade tre barn. Karin har aldrig bott i det Bergööska huset i Hallsberg.
Till det behövs inga "källor", endast lite logiskt tänkande.

2. Vidare står på Wikipedias sida: "Hon visade tidigt konstnärliga anlag, och efter att ha gått i Franska skolan i Stockholm studerade hon vidare vid Slöjdskolan." Av Karins brev till sin mor från den tiden framgår med all tydlighet att Karin kom till Stockholm hösten 1873 för att gå på Slöjdskolan. Därtill skulle hon läsa franska privat, men eftersom de inte hittade något privat altrenativ, så började Karin på Franska skolan i januari 1874. Hon gick då samtidigt i två skolor, men efter en kort tid läste hon endast i huvudsak franska vid Franska skolan. Det är svårt att ange en källa eftersom det tyvärr förekommer samma fel i en del litteratur.  Men Karins brev talar klarspråk.

3. Vidare skrivs på Wikipedia: "Lilla Hyttnäs, en stuga i Sundborn utanför Falun som varit Karins fars födelsehem…"   Det är svårt att förstå varifrån den uppgiften kommer. Karins pappa, Adolf Bergöö växte upp på sina föräldrars gård i Krokfors i Sundborns socken.  Efter att Adolfs pappa dött 1875 såldes gården och Adolfs mamma och två av Adolfs systrar flyttar till Lilla Hyttnäs i Sundborns by.  Efter att det huset blivit tomt skänkte Adolf Bergöö huset till Karin och Carl. Karin pappa, Adolf Bergöö, har aldrig bott i Lilla Hyttnäs. Detta behöver inte någon vidare referens eftersom Wikipedias sida refererar till "Andersson, Ingrid, Karin Larsson: Konstnär och konstnärshustru " Av vilken bok detta framgår.

Curt